După o zi stresantă la serviciu sau după una în care ai făcut eforturi fizice peste măsură, ai nevoie de alimente care te pot pune rapid pe picioare. Sunt ingrediente ușor de păstrat în cămară, care tonifică organismul și care-ți dau o stare de bine.
Roșiile, în special cele la conservă, dau savoare tuturor mâncărurilor. Culoarea indică faptul că sunt o sursă bună de licopen, fitoelementul cu proprietăți antioxidante. Aduc și bogăție de potasiu și vitamina C. Cele conservate pot păstra un timp îndelungat, și sunt numai bune de folosit atunci când vrei să prepari sosuri, supe, ciorbe, tocănițe, potrivit clickpentrufemei.ro.
Prunele uscate sunt o sursă bogată de carbohidrați, vitamine din complexul B, antioxidanți, potasiu și fibre. Le poți folosi ca ingredient principal în mâncăruri sau în deserturi; pot garnisi salate sau acompania mâncăruri pe bază de pui. Aduc zaharuri naturale și o textură moale și ușor elastică, plăcută, ceea ce le face ideale pentru gustări.
CITEȘTE ȘI: Medicii lansează un avertisment dur: Obiceiul care-ţi DISTRUGE ficatul, rinichii şi inima
Fasolea uscată e o sursă bogată de proteine, potasiu, fibre și vitamine din complexul B. Se poate păstra un timp îndelungat și e accesibilă oricărui tip de buget. Poate fi folosită în mâncăruri, dar și în salate, ciorbe sau garnituri. E bine să știi că fasolea la conservă poate să aibe conținut mai mare de sodiu (de la sarea adăugată), prin urmare e bine să o speli înainte de utilizare.
Nucile aduc belșug de proteine vegetale și grăsimi monosaturate, excelente pentru a te reenergiza. Sunt un ingredient delicios în salate, în cerealele de la micul dejun, și pot fi folosite în diverse umpluturi.
CITEȘTE ȘI: CÂT timp poți păstra alimentele în CONGELATOR
Mazărea la conservă îți aduce proteine, minerale, vitamine și fibre esențiale, având un efect tonic în organism. Este o sursă bună de vitamina K, care ajută la buna funcționare a inimii și la fixarea calciului în oase, de acid folic și vitamina B6, importante pentru combaterea osteoporozei și aterosclerozei.